Autor Wątek: Wykrywacz s2500 opinie  (Przeczytany 18468 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

albi

  • Gość
Wykrywacz s2500 opinie
« dnia: 11.02.2016, 18:58:58 »
Witam. Mam pytanie czy jest tutaj jakiś użytkownik tego sprzętu, który mógłby podzielić się ze mną wiadomościami na temat tego wykrywacza.

Albi

  • Gość
Odp: Wykrywacz s2500 opinie
« Odpowiedź #1 dnia: 12.02.2016, 19:43:39 »
Miałeś ten sprzęt skoro tak odrazu wnioskujesz że jest zły?
Chciałbym uzyskać odpowiedź od użytkowników tego typu sprzętu.

Offline Ragnar aka (jurij)

  • Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2023
Odp: Wykrywacz s2500 opinie
« Odpowiedź #2 dnia: 12.02.2016, 22:11:28 »
Bo to chinol, nie tyka się tego typu sprzętów.
Dovahkiin! Dovahkiin!
Naal ok zin los vahriin
wah dein vokul
mahfaeraak ahst vaal,
ahrk fin norok paal graan
Fod nust hon zindro zaan.
Dovahkiin, fah hin
kogaan mu draal.

Offline netaheln

  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 91
Odp: Wykrywacz s2500 opinie
« Odpowiedź #3 dnia: 12.02.2016, 22:15:32 »
Ocena kolegi z innego forum.
http://www.wykopki.net/forum/wykrywacze_metali__informacje_i_techniki/topic,2658.html
Mam nadzieję że rozwieje to Twoje wątpliwości.Natomiast kolega jacek12 doskonale Ci doradził odnośnie doboru sprzętu na początek.Nawet jak się zrazisz to tego hobby,odsprzedasz bez problemu.
Podstawowe zasady higieny są takie, że jak się wchodzi, to się puka.

Albi

  • Gość
Odp: Wykrywacz s2500 opinie
« Odpowiedź #4 dnia: 13.02.2016, 09:08:49 »
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego nie ruszać tego typu sprzętów?

Offline moja pajsa to eksploracja

  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 25
Odp: Wykrywacz s2500 opinie
« Odpowiedź #5 dnia: 15.02.2016, 19:29:33 »
Jest to chiński sprzęt nigdy nie wiadomo jak montowany jaka jakość. Poza tym ma słaby zasięg i nie koniecznie  jest taki jak piszą. Podam ci przykład kolega kupił sobie chinola i wyszliśmy w pole ja posiadam wykrywacz pulsar 4 jest to wykrywacz typu pi czyli typowa militarka. Po 2h  chodzenia oprócz tego że miałem ze sob a trochę złomu to monety też były a ona znalazł kilka kapsli dwie monety i zmasakrowaną łuskę. A jak już jeżeli nie wiesz czy to hobby cię zainteresuje to dozbieraj trochę nawet na używanego garreta ace 150 a o wiele bardziej się opłaca  :) :)

Albi

  • Gość
Odp: Wykrywacz s2500 opinie
« Odpowiedź #6 dnia: 16.02.2016, 19:09:42 »
Zamówiłem ten wykrywacz jutro pewnie do mnie dotrze i wtedy zobaczę co on potrafi.

Offline Ragnar aka (jurij)

  • Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2023
Odp: Wykrywacz s2500 opinie
« Odpowiedź #7 dnia: 16.02.2016, 21:32:12 »
Skoro stać Cię na szastanie kasiorą w te i nazad, to czekamy na opinię.
Dovahkiin! Dovahkiin!
Naal ok zin los vahriin
wah dein vokul
mahfaeraak ahst vaal,
ahrk fin norok paal graan
Fod nust hon zindro zaan.
Dovahkiin, fah hin
kogaan mu draal.

Albi

  • Gość
Odp: Wykrywacz s2500 opinie
« Odpowiedź #8 dnia: 19.02.2016, 17:11:29 »
Wczoraj doszedł do mnie wykrywacz i zrobiłem mały test. Szczerze mówiąc to dobrze że nie słuchałem was i zakupiłem tą wykrywkę. Jej wykonanie jest dobre, plastik jest dobrej jakości, przyciski są gumowe, sonda jest dobrze wykonana. Na stelażu były drobne luzy ale szybko sobie z tym poradziłem. Jeśli chodzi o zasięg to wcale nie jest on gorszy od ace 250. Monetę widzi z około 20 oczywiście zależy jaki rozmiar. Jeśli ktoś jest zainteresowany osiągami yi mogę nagrać i udowodnić że ten sprzęt nie jest gorszy od kanarka. Bardzo polecam ten sprzęt bo on niczym nie odstępuje ace 250 a jest prawie dwa razy tańszy. Pozdrawiam tych którzy odradzali mi ten zakup.

Offline Albinos176

  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 61
Odp: Wykrywacz s2500 opinie
« Odpowiedź #9 dnia: 20.02.2016, 22:45:24 »
Witam.Założyłem sobie już konto i mogę wydać opinię na jego temat. Wykrywacz jest dobrze zrobiony, jest z dobrych materiałów, gąbka jest miękka, plastik jest ok, przyciski są z dobrej gumy jedynym minusem wykonania jest drobny luz na sztycy z którym już sobie poradziłem. Jeśli chodzi o zasięg to jest on dobry tak jak w ace 250. Dzisiaj znalazłem przy pierwszej próbie bagnet pruski m 1871 na głębokości około 30cm. Polecam go dla wszystkich ludzi, którzy wahają się czy kupić używanego ace 250 czy nowego s2500. Pozdrawiam wszystkich którzy odradzali mi  ten zakup. :okok

Offline Radek

  • Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2549
  • Jabel, Rutus Proxima :)
Odp: Wykrywacz s2500 opinie
« Odpowiedź #10 dnia: 21.02.2016, 00:59:09 »
Dawaj film :)
Wierzyć mnie się nie chce...



Offline Dobrochoczy

  • Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 1783
  • ALL 1M + Euro Ace + Jabel podwodny (w budowie)
Odp: Wykrywacz s2500 opinie
« Odpowiedź #11 dnia: 21.02.2016, 09:36:16 »
To jest chińczyk, MD pod inną nazwą. Wizualnie przypomina Ace
Tutaj test:
https://www.youtube.com/watch?v=b_rAWUwZMwk
 8-|

Offline Jassan

  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 72
Odp: Wykrywacz s2500 opinie
« Odpowiedź #12 dnia: 21.02.2016, 21:03:56 »
Piękny , bo nowy - zobaczysz jak się będzie sprawował po roku, czy kilku latach użytkowania - generalnie serwisy nie chcą się tykać chinoli także czas pokaże czy dobrze zrobiłeś.

Offline netaheln

  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 91
Odp: Wykrywacz s2500 opinie
« Odpowiedź #13 dnia: 21.02.2016, 22:21:55 »
Że o odsprzedaży bez większej straty nie wspomnę.Z ciekawości Albinos zapytam,jak z ewentualną rozbudową sprzętu,tzn inna cewka.
Podstawowe zasady higieny są takie, że jak się wchodzi, to się puka.

Offline Albinos176

  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 61
Odp: Wykrywacz s2500 opinie
« Odpowiedź #14 dnia: 22.02.2016, 16:42:29 »
Napewno stracę mniej niż przy ewentualnej odsprzedaży nowego kanarka. Niewiem nic o dalszej rozbudowie jestem początkującym i jak na razie miałem jedynie stycznosć z ace 250 i moim s2500. Nagram filmik dla niedowiarków jak będzie lepsza pogoda i będę mógł gdzieś się wybrać.